Kauno policijos pareigūnai – eismui reikalingas žmonių sąmoningumas

eismui reikia žmonių sąmoningumoVis glaudžiau naudojant modernias technologijas ir praktiškai neįsivaizduojant kasdienybės be jų, mobiliųjų telefonų ir kitų panašių priemonių naudojimas prie vairo tapo neišvengiamu dalyku keliančiu problemą eismo saugumui.

Pasak Kauno policijos atstovų, tokio pobūdžio pažeidimų vis dar pasitaiko, tačiau besikeičiančius vairuotojų įpročius jau pastebėti taip pat esą galima.

Policija įvertino pastarųjų savaičių rezultatus

Per pastarąsias savaites Kauno policijos pareigūnai tikrino naudojimosi mobiliosiomis priemonėmis prie vairo pažeidimus Kauno keliuose. Iš viso pareigūnai užfiksavo apie 300 tokio pobūdžio pažeidimų. Maždaug tokių skaičių, anot jų ir buvo ir tikėtąsi, tačiau realų kasdienių pažeidėjų skaičių esą vertinti vis dar yra sunku.

Kalbant apie bausmes už tokio tipo pažeidimus, verta pabrėžti, jog vairuotojai gali sulaukti ne tik piniginių baudų, tačiau tuo pačiu metu ir laikino teisės vairuoti praradimo. Baudžiamosios priemonės tuo tarpu yra parenkamos atsižvelgiant ne tik į pažeidimo formą, tačiau ir vairuotojo asmenybę, sunkinančias ir lengvinančias aplinkybes.

Nors pareigūnai pastebi, jog vairuotojų įpročiai jau po truputėlį keičiasi į gerąją pusę, vis tik norėtųsį, jog tai vyktų greičiau. Esą vis daugiau žmonių prie vairo naudojasi ir laisvų rankų įranga, pasitaiko ir tų kurie vairuoja moderniomis technologijomis pasižyminčius automobilius leidžiančius bendrauti telefonu nepažeidžiant KET.

Taip pat pastebėta, jog nors anksčiau daugiau vairuotojų telefonais tiesiog šnekėdavo, dabar dauguma pažeidėjų tiesiog naršo internete ar rašo žinutes.

Vertinant bendrąją prasme, įvairios priemonės tikrai yra geras dalykas kuris padeda vairuotojams išlikti budriems ir nenutraukti savo dėmesio nuo vairavimo.

Įvardijo ir dažniausias pasiteisinimų priežastis

Pasak pareigūnų, nemažai sustabdytų pažeidėjų teisinasi, jog mobilųjį telefoną laikė prie ausies, todėl pasak jų tai neturėtų būti traktuojamas kaip KET pažeidimas, nors būną atvejų kuomet žmonės akivaizdžiai bendrauja telefonu įsijungę garsiakalbius ir aparatus laikydami rankose. Taip pat pasitaiko ir tų kurie pabrėžia gaunamų skambučių svarbą iš darbo, mokyklos ir panašiai, esą tai yra pakankama priežastis paimti telefoną į rankas.

Pareigūnai taip pat įvardijo kitus dažnus vairuotojų pažeidimus, kurie jiems trukdo sukoncentruoti dėmesį prie vairo. Čia įvardijamas ir valgymas prie vairo, pasitaiko ir lūpų dažymas iš moterų, taip pat ir rūkymas. Nors atrodo menkas dalykas, cigaretės ieškojimas ir pridegimas – taip pat dėmesį atitraukiantys dalykai.

Kauno policijos pareigūnai panašaus tipo reidus taip pat planuoja atlikinėti ir toliau artimiausiomis savaitėmis. Ypatingas dėmesys bus skiriamas šnekantiems mobiliuoju telefonu ir KET nesilaikantiems žmonėms apskritai.

Už šnekėjimą mobiliais telefonais prie vairo (išskyrus tuos atvejus kai automobilis stovi išjungtu varikliu), gresia nuo 60 iki 90 eurų bauda, arba laikinas vairavimo teisės atėmimas jei pažeidimas yra rimtesnio pobūdžio.

Kaip vertintumėte šį straipsnį?

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Įvertinimų dar nėra. Būkite pirmas!

Susiję Įrašai

Naujienos
Taip Pat Skaitykite