Kaune – nauja galingiausia elektromobilių įkrovimo stotelė mieste

galingiausia krovimo stotelė kaunePrekybos centro „Urmas“ teritorijoje nuo Gruodžio pradžios pradėjo veikti galingiausias elektromobilių įkrovimo stotelė Kauno miesto teritorijoje.

Net 75kW galingumo įrenginys šiuo metu yra laikomas net kone galingiausiu krovimo tašku visoje Lietuvoje.

Stotelė – itališkos gamybos

Naujausios kartos įkrovimo stotelė „Alpitronic Hypercharger“ neseniai buvo įtraukta į elektros tinklą „Ignitis ON“. Skaičiuojama, jog kiek vėliau ateityje šios stotelės galingumą apskritai bus galima padidinti net iki 150kW, o joje vienu metu galės krovimus atlikinėti net 2 automobiliai.

Kaip teigia ekspertai, nuo šiol tokių automobilių savininkai galės įkrauti savo mašinas dar greičiau, palyginus su praleistu laiku kitose miestų stotelėse kur stotelių galingumas neviršija 50kW ribos.

Nors krovimo greitis, žinoma, priklausys ir nuo pačio automobilio gamintojo bei modelio, kai kurie variantai, kurie yra suprojektuoti krautis greičiau priklausomai nuo stotelės, bus įkraunami tikrai greičiau. Kaip pavyzdys yra įvardijamas „Hyundai Ioniq“ kuris šioje stotelėje nuo 0 iki 80 procentų baterijos talpos galės būti įkraunamas per maždaug 20 minučių.

Krovimas – neturėtų prailgti ir vairuotojams

Kadangi stotelė yra įkurta pakankamai dideliame prekybos centre, kol automobilis krausis, vairuotojai gali užsukti į gretima esantį maisto turgų, apsipirkti prekybos centre ar apsilankyti viename iš daugumos restoranų, kavinių ar kitų parduotuvių kurių iš viso miestelyje yra per 2500.

Pasak prekybos centrų atstovų, tokia iniciatyva prekybos centras nori aktyviau prisidėti prie aplinkosaugos ir geresnės situacijos ateities kartoms. Esą, tai tik pirmasis žingsnis iš planuojamos draugiškai aplinkai infrastruktūros prekybos centre, netolimoje ateityje.

Augant elektromobilių skaičiui Lietuvoje tiek Europoje, būtina skatinti žmones pereiti prie automobilių kuriems užtenka tik elektros ir didinti krovimo taškų skaičių. Kaip pavyzdys, šiuo metu net 25 procentai parduodamų automobilių Europoje sudaro gryni elektromobiliai. Panaši tendencija – ir Lietuvoje. Vien šiais metais užregistruota 140 procentų daugiau tokių automobilių, palyginus su praeitais metais.

Pasak prekybos centro „Urmas“ vadovybės, naujos stotelės įrengimo proga, iki Gruodžio 10 dienos bus galima krautis automobilius visiškai nemokamai.

Kaip vertintumėte šį straipsnį?

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Įvertinimų dar nėra. Būkite pirmas!

Susiję Įrašai

Naujienos
Taip Pat Skaitykite